Nebojte se domácích kostlivců

Stará zašedlá zima je pryč a konečně se začínají dít nové věci. Začíná se probouzet jiný cyklus roku. Jaro postupně vystrkuje zelené lístky z hlíny a příroda se probouzí ze spánku, aby mohla vyrašit, vykvést a rozpučet všechnu svoji energii tohoto roku. Jak rozproudit jarní energii uvnitř domova?

Vymeťte kostlivce ze skříní

Každý z nás má doma několik skříní – na potraviny, na oblečení, na boty, na dokumenty, ale i skříň s kostlivci. Patří sem třeba nepříjemné dokumenty, předměty od expartnerů, ukončené záležitosti, nenošené oblečení, šperky, boty, zkrátka vše, co nechcete řešit, ale nedovolíte si to vyhodit. Znám to z vlastní zkušenosti, že někdy nechávám vyhnít věci, že se vyřeší samy. V tu chvíli je nejlepší položit si otázku: Proč si doma vytvářím „hřbitov“ ve skříni?

Zkuste to taky. Najděte největšího kostlivce, co doma máte, a ukončete to s ním jednou provždy. A pokud žádného nenajdete, tak si ukliďte alespoň jednu skříň. Nezáleží na tom, jestli ve spíži nebo to bude jen botník. Dejte část svého času úložným prostorům, vždyť ty věci jste tam stejně nanosili vy sami. Nepotřebná věc je vše, co nemáte rádi a nepoužíváte.

Pokud se nějaké nepotřebné věci nemůžete zbavit, tak si položte tyto otázky:

Proč si stále potřebuji tuto věc nechávat v životě a čeho se bojím?

Rozzáří toto oblečení moje současné JÁ?

Co potřebuji v životě více zalít, aby mě vykvetlo?

Představujte si, jak vám roste životní síla a energie s každou vytříděnou poličkou. Přeji vám krásné přehledné skříně plné života!

Rozhýbejte kliky

Chcete mít na jaře kliku? Myslete na to, že příležitosti chodí dveřmi. Promažte kliky a zámky, ať k vám mají snadnou cestu. Když vám dveře vržou, váznou nebo se špatně otevírají, můžete být více podrážděni a rozladěni.

Špinavá okna zhoršují náladu

Okna jsou oči prostoru. Oknem přichází do místnosti čerstvý vzduch, ale i slunce na návštěvu. Já osobně miluji velká okna. Z oken ložnice vidím až na druhou stranu Prahy a z obývacího pokoje do korun stromů. Mohu sledovat ptáky ve větvích, jak si staví hnízda. Projděte se svým domovem a podívejte se, jak se jednotlivé místnosti dívají.

Jaké máte doma „oči prostoru“ a co vidí?

Věděli jste, že málo oken omezuje tok energie v místnosti?

Naopak díky mnoha oknům je v prostoru hodně aktivní energie. Zkuste se tento měsíc i vy sami něčemu novému otevřít i uvnitř sebe. Co ve vás doteď bylo zavřené a nedovolili jste si pustit? Je čas se nadechnout a vyzkoušet, jaké by to bylo. A nezapomeňte si najít v březnu čas na umytí oken, aby i váš domov viděl, jak venku kvete a pučí jaro. Zničená nebo špinavá okna můžou zhoršovat zrak. Nejde ani tak o to, že byste přes ně neviděli, ale uzavírají v prostoru negativní energii, která vám zhorší depresi, únavu nebo náladu.

Mějte krásný ZEN. BřeZEN.

Olga