Pravá domácí hádka je jako bublanina

1. Obě mají pecky.

Bublanina není jen sladký moučník, ale má i pecky – tak jako hádka je komunikace, ale s tvrdými slovy.

2. Špatně se po nich spí.

Není dobré ani jednu ochutnávat před spaním, jelikož mouka a některá slova se špatně na noc tráví.

3. Obě jsou výborné a doporučuji je ve vztahu ochutnat.

Nejde pořád jíst jenom koláče a bábovky, jednou za čas je fajn se zakousnout a vyplivovat pecky, tak jako ve vztahu není zdravé neustále říkat jen sladká slova, ale občas je dobré vyslovit i to, co vás už dlouho dusilo. Musí to prostě ven.

4. Není dobré hltat.

Žádné jídlo se nejí tak horké, jak se uvaří. Proto si bublaninu vychutnejte krásně studenou a pocukrovanou – a ani nepříjemná partnerova slova neberte příliš vážně, ať se váš vztah nezačne dusit, a vše řešte s chladnou hlavou.

5. Obě jsou pravé a domácí.

Jedna je upečená v troubě a druhou zažijete, když se rozhodnete s někým sdílet prostor.

6. Obě můžete připálit.

Po hádce zjistíte, že Pan Božský umí taky řvát a Paní Úžasná je hysterka. Oheň může připálit jak moučník, tak udělat docela dusno ve vztahu, ale současně vám umožní podívat se na situaci z jiného úhlu pohledu.

7. Ať vám domov chutná.

Milujte se. Komunikujte. Vařte a hlavně si užívejte svoje bublaniny. Vše berte jako hru s peckami, vždyť o nic nejde, jen ta slova potřebují ven. Připálenou komunikaci a jídla si vychutnávejte nejvíce mimo domov, protože toto místo by mělo vždy chutnat i vonět. Ohnivá slova říkejte v přírodě nebo u vody, neplivejte je doma, vždyť i ty třešně vyrostly venku na stromě.
 
Nezapomeňte, že domov je místo, kde bydlí radost.
 

Dobrou chuť! Olga

 
Ilustrace: Bára z Nikolajky